Verslag Krakmoment

Op donderdag 24 december 2015 organiseerde de leidingsploeg van Chiro Destelbergen hun jaarlijkse Krakmoment, en dit ten voordele van Welzijnszorg vzw. Na het kerstavonddiner – dat in familiekring werd gevierd – kon iedereen zich vanaf 23u verwarmen aan één van de vele vuurkorven op het plein voor het gemeentehuis aan de Dendermondesteenweg. Met een glas Cava, een verkwikkende jenever, een warme glühwein of gewoon een pintje werd er tot in de vroege ochtend gefeest, gezongen, maar vooral veel gepraat.

Het Krakmoment bracht dit jaar 500 euro op en dit bedrag zal integraal door de leidingsploeg geschonken worden aan Welzijnszorg voor hun campagne “Een toekomst zonder armoede”. Met de campagne van 2015 wou Welzijnszorg de aandacht vestigen op het belang van een duurzame armoedebestrijding om zo een solidaire samenleving vorm te geven. Duurzame armoedebestrijding pakt de oorzaken aan van de ongelijkheid die armoede creëert, het pakt de wortels van het armoedeprobleem aan.

Dank aan de volledige leidingsploeg voor hun inzet en aan al wie zijn steentje heeft bijgedragen door in de Kerstnacht een bezoekje te brengen aan dit Krakmoment. Afspraak volgend jaar: zelfde plaats, zelfde datum.
In naam van de Ouderwerkgroep Chiro Destelbergen,
Jeroen Huys en Koen Lissens, voorzitters Ouderwerkgroep